Strike Pro ride cymbal edge switch broken and crash edge half broken

  • 1
  • Problem
  • Updated 4 weeks ago
  • (Edited)
My strike pro (original) ride cymbal edge switch has stopped working. Neither choke or crash works. I tested a different cymbal on the wires (ATV aDrum) and it works fine so has to be the edge switch. Additionally, the edge switch on one of my crashes has lost about half of its length for triggering and only triggers on the left half of the cymbal or so.

I've sent my info to the warranty department 3 times in 45 days and have received no response. It's weird as when I had an issue with the hihat edge over the summer they were extremely responsive and helpful and made me a huge alesis fan - I was promoting at every gig! This isn't as stellar of an experience now.

Help?! Heck, if I could just buy the edge switches themselves I would be happy to do so to replace it myself! My only other option will be purchasing all new cymbals which is far from ideal...
Photo of Curt M.

Curt M.

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 1 month ago

  • 1
Photo of Matt Ferri

Matt Ferri, Employee

  • 81 Posts
  • 7 Reply Likes
Hello Curt M,

Thank you for posting!

It sounds like your product may need to be serviced. Warranty and non-warranty claims are not handled here on the forum, but I can point you in the right direction! Here are a couple of options that you could choose from:

• Submit a Warranty or Service inquiry with our Technical Support team by logging onto the Alesis Support Page. Select Warranty or Service Inquiry from the drop down menu.

or

• For quicker support, call your nearest Support Office or International Distributor.

Make sure to reference or link this thread to help out the support team.

I hope this helps! Let me know if you have any additional questions.
Photo of Curt M.

Curt M.

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
How can I get in touch with support when they won't respond to my support/warranty requests that I've submitted through the site you mention along with proof of purchase, etc. 3 have been submitted in 45 days with no response. The automated email says I should have a response in 72 hours but get none.


Where do I find phone numbers? I don't see them on the support page.


Thanks.
(Edited)
Photo of Omar Rowe

Omar Rowe

  • 12 Posts
  • 1 Reply Like
I have a similar issue where the ride doesn't appear to be working correctly in the zones opposite of the logo,