I have a new SR16 and I get no sound output when I'm trying to create a song - as per page 7 of the manual

  • 2
  • Question
  • Updated 4 weeks ago
  • Answered
I have a new SR16 and I get no sound output when I'm trying to create a song - as per page 7 of the manual. There is no output when i'm creating the song and none when I try to perform it back.
Photo of jef smith

jef smith

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
  • frustrated

Posted 4 months ago

  • 2
Photo of Bill R.

Bill R., Employee

  • 5693 Posts
  • 279 Reply Likes
Hi Jeff,

Thanks for posting. Sorry you're having issues with your SR16.

Have you tried performing a reset on the SR16? To do this, power on while holding down [ERASE] and [PLAY] for 3 seconds. All existing Patterns, Songs, and drum assignments will be lost.

If you're still having issues after that, you may need to service your SR16. 

Warranty and non-warranty claims are not handled here on the forum, but I can point you in the right direction! Here are a couple of options that you could choose from:

  • Submit a Warranty or Service inquiry with our Technical Support team by logging onto the Alesis Support Page. Select Warranty or Service Inquiry from the drop-down menu.

or


Make sure to reference or link this thread to help out the support team.

I hope this helps! Let me know if you have any additional questions.
(Edited)
Photo of MLig

MLig

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
This reply was created from a merged topic originally titled SR-16 No sound in Song Mode.

Hi, I have a problem with my SR-16. It works fine just using the basics fills and presets, but when I try to create a song I cannot hear anything. To be clear, I can hear all the basic presets and I can tap on the pads just fine, but in song mode the machine just plays the song without producing any sound. I've followed the manual exactly and also watched the Alesis demo video, so I'm sure I'm doing it right. Any ideas?